nedelja, 16 junija, 2024

Kaj so piškotki?

1. Uvod

Naše spletno mesto www.sisterssimenc.com (v nadaljevanju: spletna stran) uporablja piškotke in druge sorodne tehnologije (vse tehnologije v nadaljevanju imenovane „piškotki“). Piškotke nameščajo tudi tretje osebe, s katerimi sodelujemo. V spodnjem dokumentu vas obveščamo o uporabi piškotkov na našem spletnem mestu.

2 Kaj so piškotki?

Piškotek je majhna preprosta datoteka, ki se pošlje skupaj s stranmi tega spletnega mesta in jo brskalnik shrani na trdi disk računalnika ali druge naprave. Med poznejšim obiskom se v njem shranjene informacije lahko vrnejo v naše strežnike ali strežnike ustreznih tretjih oseb.

3 Kaj so skripti?

Skript je majhen računalniški program, ki se uporablja za pravilno delovanje našega spletnega mesta in njegovih interaktivnih elementov. Ta program se izvaja na našem strežniku ali v vaši napravi.

4 Soglasje

Ko prvič obiščete naše spletno mesto, se bo prikazalo pojavno okno z razlago o piškotkih. Takoj, ko kliknete „Sprejmi“, soglašate z našo uporabo vseh piškotkov in vtičnikov, kot je opisano v pojavnem oknu in tem pravilniku o piškotkih. Piškotke lahko onemogočite prek brskalnika, vendar upoštevajte, da spletno mesto morda ne bo več delovalo pravilno.

5 Tretje osebe

Z drugimi podjetji, ki uporabljajo piškotke, smo sklenili dogovore o namestitvi piškotkov. Vendar pa ne moremo jamčiti, da te tretje osebe obdelujejo vaše osebne podatke na zanesljiv ali varen način. Stranke, kot je Google, veljajo za neodvisne upravljavce podatkov v smislu splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR). Priporočamo, da preberete izjave o zasebnosti teh podjetij.

6 Piškotki
6.1 Tehnični ali funkcionalni piškotki

Nekateri piškotki zagotavljajo, da posamezni deli spletnega mesta pravilno delujejo in da se vaše uporabniške preference ohranijo. Z namestitvijo funkcionalnih piškotkov vam olajšamo obisk našega spletnega mesta. Na ta način vam ni treba večkrat vnesti istih informacij ob obisku našega spletnega mesta. Te piškotke lahko namestimo brez vašega soglasja.

6.2 Analitični piškotki

Analitične piškotke uporabljamo za optimiziranje izkušenj na spletnem mestu za naše uporabnike. S temi analitičnimi piškotki dobimo vpogled v uporabo našega spletnega mesta. Pred namestitvijo analitičnih piškotkov vas vprašamo za dovoljenje.

6.4 Gumbi za družbena omrežja

Na našem spletnem mestu uporabljamo gumbe za družbena omrežja, kot so Facebook, Twitter in Linkedin, za promocijo spletnih strani (npr. „like“, „pin“) ali deljenje (npr. »tweet«) na teh omrežjih. Ti gumbi uporabljajo kodo, ki prihaja neposredno iz omrežij Facebook, Twitter in Linkedin. Ta koda namešča piškotke. Ti gumbi za družbena omrežja lahko shranjujejo in obdelujejo določene podatke, da vam lahko prikažejo prilagojen oglas. Preberite izjavo o zasebnosti teh družbenih omrežij (ki se lahko občasno spremeni), da izveste, kaj počnejo z vašimi (osebnimi) podatki, ki jih obdelujejo s temi piškotki. Pridobljeni podatki se anonimizirajo, kolikor je to mogoče. Facebook, Twitter in Linkedin se nahajajo v Združenih državah Amerike.

7 Nameščeni piškotki

Facebook
Namen: Facebook identifikacija
Opis: Facebook namešča piškotke za sledenje uporabnikov
Obdobje zadržanja Uporabljena imena Deljenje
5 let fbm_, actppresence, sb, csm, c_user, frstxs, datr Za več informacij si oglejte pravilnik o zasebnosti omrežja Facebook na naslovu https://facebook.com

8 Vaše pravice v zvezi z osebnimi podatki

V zvezi z vašimi osebnimi podatki imate naslednje pravice:

Imate pravico vedeti, zakaj so potrebni vaši osebni podatki, kaj se bo zgodilo z njimi in kako dolgo bodo ohranjeni.
Pravica do dostopa: Imate pravico do dostopa do vaših osebnih podatkov, ki jih poznamo mi.
Pravica do popravka: imate pravico do dopolnitve, popravljanja, izbrisa ali blokiranja vaših osebnih podatkov, kadar koli želite.
Če nam podate soglasje za obdelavo vaših podatkov, imate pravico preklicati to soglasje in izbrisati vaše osebne podatke.
Pravica do prenosa vaših podatkov: imate pravico zahtevati vse svoje osebne podatke od upravljavca in jih v celoti prenesti na drugega upravljavca.
Pravica do ugovora: lahko ugovarjate obdelavi vaših podatkov. Ugovor upoštevamo, razen če obstajajo utemeljeni razlogi za obdelavo.

Za uveljavljanje teh pravic nam pišite. Kontaktne podatke najdete na dnu tega pravilnika o piškotkih. Če imate pritožbo o tem, kako obdelujemo vaše podatke, nas kontaktirajte, vendar imate tudi pravico vložiti pritožbo nadzornemu organu (organu za varstvo podatkov).

9 Omogočanje/onemogočanje in brisanje piškotkov

Z internetnim brskalnikom lahko samodejno ali ročno izbrišete piškotke. Določite lahko tudi, da nekateri piškotki ne bodo nameščeni. Druga možnost je, da spremenite nastavitve vašega spletnega brskalnika, da boste prejeli sporočilo vsakič, ko je piškotek nameščen. Za več informacij o teh možnostih preberite navodila v razdelku Pomoč v vašem brskalniku. Ali pa svoje preference označite na tej strani: www.youronlinechoices.eu.

Upoštevajte, da naše spletno mesto morda ne bo delovalo pravilno, če bodo vsi piškotki onemogočeni. Če v brskalniku izbrišete piškotke, bodo znova nameščeni po vašem soglasju, ko ponovno obiščete naše spletno mesto.

10 Kontaktni podatki

Za vprašanja in/ali komentarje o našem pravilniku o piškotkih in tej izjavi se obrnite na nas. Kontaktni podatki:

Laura Šimenc
E-pošta: laura.simenc@gmail.com
Telefon: 040312221

Back To Top